Hoe vaak zit jij als bedrijfsleider over je bedrijf te piekeren, tijdens avonduren en in het weekend? Kan het ook anders?

Hoe vaak zit jij als bedrijfsleider over je bedrijf te piekeren, tijdens avonduren en in het weekend? Kan het ook anders?

Hoe vaak zit jij als bedrijfsleider over je bedrijf te piekeren, tijdens avonduren en in het weekend? Kan het ook anders?

Houden de problemen in je bedrijf je ‘s nachts wakker? Duiken er steeds nieuwe obstakels op die de groei van je bedrijf tegenwerken? Zijn personeelsproblemen en tijdgebrek jouw grootste stressfactoren? Ontdek hoe jij als leidinggevende met minder stress meer kan realiseren.
Bedrijfsleider met zijn handen in zijn haren.

Haal meer uit je mensen

Als de resultaten en prestaties van je medewerkers niet in lijn liggen met de verwachtingen kan een gebrek aan motivatie en/of betrokkenheid de reden zijn. Hoe kan jij de werkbereidheid verhogen en ervoor zorgen dat je medewerkers het beste van zichzelf geven op de werkvloer, niet omdat ze dit moeten maar omdat ze dit zelf willen?

Als leidinggevende speel jij een cruciale rol in de dynamiek op de werkvloer en hierbij is de juiste leiderschapsstijl van groot belang! Een coachende people manager weet de intrinsieke motivatie van medewerkers aan te wakkeren waardoor ze zelf aan de slag gaan om hun productiviteit en pro-activiteit te verhogen.

De kracht van efficiëntie en delegeren

Het is niet uitzonderlijk dat men als leidinggevende worstelt met het uit handen geven van taken. Delegeren blijft voor veel bedrijfsleiders en managers een groot struikelpunt maar niet of slecht delegeren zorgt voor een rem op de expansie van het bedrijf. Is dit herkenbaar? Aangezien tijdgebrek bij een overgrote meerderheid van bedrijfsleiders één van de grootste stressfactoren is, is efficiëntie zo belangrijk. De juiste persoon op de juiste plek kan ervoor zorgen dat men meer werk gedaan krijgt in dezelfde (of zelfs in minder) tijd. Bovendien is het goed kunnen herkennen van “tijdvreters” en weten hoe je deze best aanpakt, geen overbodige luxe.

Alle neuzen in dezelfde richting

Voor de optimale werking van het bedrijf en het behalen van de beste resultaten is het van groot belang dat alle neuzen in dezelfde richting staan en dat alle medewerkers mee zijn. Hoe kan jij daar als bedrijfsleider voor zorgen? Door goed te communiceren en luisteren. Goed communiceren lijkt misschien vanzelfsprekend maar toch zijn er heel wat fatale fouten die je communicatie volledig onderuit kunnen halen. Als leidinggevende is het dan ook belangrijk om deze fouten te leren herkennen en te vermijden.
Wil jij graag de nodige kennis en vaardigheden om jouw stress en gepieker om te zetten in meer rust en tijd? Contacteer U-Man voor een kennismakingsgesprek op maat.