Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Voor heel wat zaakvoerders komen er nog spannende tijden aan met de automatische loonindexatie. Wanneer de loonkosten plots met 10% stijgen zullen ontslagen voor veel organisaties onvermijdelijk zijn. Maar hoe voorkom je dat je de foute mensen laat gaan? Hoe zorg je ervoor dat je je sterkste medewerkers behoudt? Wij bespreken in deze blog enkele mogelijkheden om dit op een duurzame manier aan te pakken.

automatische loonindexatie

Belangrijke talenten in kaart brengen

Om de juiste beslissingen te kunnen nemen is het van groot belang om goed op de hoogte te zijn van de sterktes van al je medewerkers en te weten waar de meerwaarde per persoon zit. Wat draagt elke medewerker bij aan de resultaten die behaald worden? 

Jammer genoeg zien we dat heel wat zaakvoerders eigenlijk niet voldoende op de hoogte zijn van deze belangrijke zaken. U-Man heeft hiervoor een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om niet enkel emotionele keuzes te maken maar ook objectieve keuzes. 

Weten waar het groeipotentieel zit

‘JobStar’ is een talent management tool die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in de kwaliteiten van iedere individuele persoon binnen je team om zo de juiste keuzes te kunnen maken. De tool bevat een concrete analyse die je als werkgever kan afnemen bij je medewerkers. 

De analyse brengt de sterktes en het groeipotentieel per medewerker in kaart maar helpt jou ook om medewerkers beter te begrijpen, sneller problemen op te sporen, te motiveren,… Kortom om ervoor te zorgen dat je team optimaal functioneert. De analyse zorgt dus voor heel wat waardevolle inzichten. 

Het aanwezige talent binnen je bedrijf optimaal benutten

We hopen allemaal dat we de loonkosten kunnen drukken door ons team te verkleinen, zonder dat dit invloed heeft op de resultaten die we behalen. Maar we weten ook dat dit in realiteit zo goed als onmogelijk is. Of niet? 

Door de capaciteiten van je medewerkers maximaal te benutten behaal je vaak de beste resultaten. Maar hoe doe je dit? Nadat je de sterktes en het groeipotentieel van je medewerkers in kaart hebt gebracht, leert onze JobStar training jou (in één dag) om de resultaten van de JobStar analyse juist in te zetten in (functionerings)gesprekken met medewerkers om hen op de juiste manier te kunnen motiveren zodat ze de best mogelijke resultaten behalen. 

Wil jij ook zeker zijn dat je de juiste mensen behoudt? Contacteer U-Man en vraag jouw gratis demo aan van onze JobStar werknemers analyse.

Birgit Berghmans

In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het contact onderhouden met klanten, hen te informeren over onze producten en diensten, en ervoor te zorgen dat hun vragen en zorgen snel en efficiënt worden beantwoord.

Met enthousiasme en toewijding streef ik ernaar om elke klant een positieve en waardevolle ervaring te bieden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan ons geweldige team en onze groeiende klanttevredenheid!

Monique Van Der Linde

Ik werk zo graag bij dit bedrijf omdat het team fantastisch is en de sfeer altijd positief. Het maakt elke werkdag niet alleen productief, maar ook ontzettend leuk en inspirerend!

Het bedrijf zelf is geweldig, met een cultuur die groei en innovatie stimuleert. Het voelt als een tweede thuis waar ik elke dag met plezier naartoe ga. Kortom, de combinatie van een geweldig team en een inspirerende werkomgeving maakt dit de perfecte plek om te werken!

Marnick Saeys

De sfeer hier is gewoonweg geweldig – warm, ondersteunend en vol energie.

Het voelt echt als een sprong in het diepe (maar op een goede manier!) en ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig het is om te werken met zulke leuke en gemotiveerde mensen.
 

Roxanne Van den Branden

Ik ben ontzettend blij om mijn carrière hier te mogen beginnen.

U-Man heeft een geweldige, warme sfeer. Het team is heel resultaatgericht en dat bevalt mij enorm.

Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen en mijn uiterste best te doen om bij te dragen aan ons gezamenlijke succes. Laten we samen bouwen aan iets geweldigs!