Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Automatische loonindexatie, hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen behoudt?

Voor heel wat zaakvoerders komen er nog spannende tijden aan met de automatische loonindexatie. Wanneer de loonkosten plots met 10% stijgen zullen ontslagen voor veel organisaties onvermijdelijk zijn. Maar hoe voorkom je dat je de foute mensen laat gaan? Hoe zorg je ervoor dat je je sterkste medewerkers behoudt? Wij bespreken in deze blog enkele mogelijkheden om dit op een duurzame manier aan te pakken.

automatische loonindexatie

Belangrijke talenten in kaart brengen

Om de juiste beslissingen te kunnen nemen is het van groot belang om goed op de hoogte te zijn van de sterktes van al je medewerkers en te weten waar de meerwaarde per persoon zit. Wat draagt elke medewerker bij aan de resultaten die behaald worden? 

Jammer genoeg zien we dat heel wat zaakvoerders eigenlijk niet voldoende op de hoogte zijn van deze belangrijke zaken. U-Man heeft hiervoor een tool ontwikkeld die het mogelijk maakt om niet enkel emotionele keuzes te maken maar ook objectieve keuzes. 

Weten waar het groeipotentieel zit

‘JobStar’ is een talent management tool die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in de kwaliteiten van iedere individuele persoon binnen je team om zo de juiste keuzes te kunnen maken. De tool bevat een concrete analyse die je als werkgever kan afnemen bij je medewerkers. 

De analyse brengt de sterktes en het groeipotentieel per medewerker in kaart maar helpt jou ook om medewerkers beter te begrijpen, sneller problemen op te sporen, te motiveren,… Kortom om ervoor te zorgen dat je team optimaal functioneert. De analyse zorgt dus voor heel wat waardevolle inzichten. 

Het aanwezige talent binnen je bedrijf optimaal benutten

We hopen allemaal dat we de loonkosten kunnen drukken door ons team te verkleinen, zonder dat dit invloed heeft op de resultaten die we behalen. Maar we weten ook dat dit in realiteit zo goed als onmogelijk is. Of niet? 

Door de capaciteiten van je medewerkers maximaal te benutten behaal je vaak de beste resultaten. Maar hoe doe je dit? Nadat je de sterktes en het groeipotentieel van je medewerkers in kaart hebt gebracht, leert onze JobStar training jou (in één dag) om de resultaten van de JobStar analyse juist in te zetten in (functionerings)gesprekken met medewerkers om hen op de juiste manier te kunnen motiveren zodat ze de best mogelijke resultaten behalen. 

Wil jij ook zeker zijn dat je de juiste mensen behoudt? Contacteer U-Man en vraag jouw gratis demo aan van onze JobStar werknemers analyse.