Meer realiseren met dezelfde mensen? Ontdek hoe je het beste uit je medewerkers haalt.

Meer realiseren met dezelfde mensen? Ontdek hoe je het beste uit je medewerkers haalt.

Meer realiseren met dezelfde mensen? Ontdek hoe je het beste uit je medewerkers haalt.

Heb je het gevoel dat er meer en/of betere resultaten mogelijk zijn met je huidige team? Zijn er medewerkers die niet goed meedraaien of zelfs tegenwerken? Benieuwd hoe jij het aanwezige talent van je medewerkers optimaal kan benutten?
Teamleden dat aan het applaudisseren zijn

De juiste persoon op de juiste plaats

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is het van groot belang om steeds de juiste personen in de juiste functie te hebben en de sterkte(s) van elke medewerker optimaal te benutten. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend maar is lang niet altijd het geval. Situaties veranderen, mensen veranderen en het bedrijf zelf staat ook niet stil. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde taken niet meer altijd door de meest geschikte medewerker worden uitgevoerd.

Mensen die zich goed voelen binnen hun functie zijn productiever en presteren beter. Daarom blijf je als bedrijfsleider best op de hoogte van de sterke punten en werkpunten van elke medewerker. Want weten waar het groeipotentieel zit is cruciale informatie voor de optimale werking van een succesvol team.

Wil je graag meer inzicht in de talenten van je medewerkers?

Kom te weten wat er leeft

Veel bedrijfsleiders zijn effectief te weinig op de hoogte van wat er leeft op de werkvloer. Ze weten vaak niet voldoende welke conflicten, frustraties of problemen er sluimeren en gaan er daarom vanuit dat als ze niets horen, alles ok is.

Jammer genoeg klopt dit niet altijd aangezien er ook medewerkers zijn die hun nek nooit durven uitsteken. Zij durven niets zeggen wanneer er iets mis is of gaan ervan uit dat het aangeven van problemen toch niet tot verandering zal leiden. Zo kom jij dus volledig uit de lucht gevallen wanneer een goede werkkracht plots opstapt wegens te hoge werkdruk, stress, gebrek aan werkplezier, …

Maar hoe kan jij als bedrijfsleider de problemen in je team aanpakken als je niet op de hoogte bent van hun bestaan? Functioneringsgesprekken zijn een – jammer genoeg nog al te vaak – ondergewaardeerd maar toch ontzettend waardevol en belangrijk hulpmiddel om meer inzicht te krijgen in bepaalde situaties. Ze helpen je bovendien om je medewerkers beter te begrijpen. Jammer genoeg gebeuren bij de uitvoering ervan nog heel vaak fatale fouten.

Benieuwd hoe je succesvolle en efficiënte functioneringsgesprekken voert met je medewerkers?

Efficiënt managen van talenten

Eenmaal je weet hoe de vork aan de steel zit en weet waar de problemen, struikelpunten, frustraties zich bevinden, kan jij je medewerkers veel gerichter gaan coachen. Zo zorg je er ook meteen voor dat het potentieel van je medewerkers maximaal benut wordt. Prestaties, hard skills, soft skills, kennis, werkhouding, … zijn enkele zaken die perfect verbeterd kunnen worden aan de hand van efficiënte functioneringsgesprekken.
Wil je alles uit je functioneringsgesprekken halen en zo je team versterken?