Recrutec: een klant getuigt

Recrutec: een klant getuigt

Recrutec: een klant getuigt

Mensen die elkaar de hand schudden.

De Recru-Tec aanwervingsprocedure: wat het voor ons bedrijf betekent.

– Door Anthony Sparks, Immo Europe

Als bedrijfsleider is één van moeilijkste taken het aanwerven van het juiste personeel. Vóór we kennis maakten met de aanwervingsprocedure die U-Man ter beschikking stelt, volstond het vaak om een kort gesprek te houden met sollicitant alvorens een beslissing te nemen… op het buikgevoel. Vroeger ging het bij ons als volgt te werk: eerst even de vorige werkgevers opbellen, daarna de kandidaat uitnodigen op gesprek en indien nodig werd nog een kleine interne proef gedaan. Op basis van deze informatie werd al vrij snel beslist of we de kandidaat zouden aanwerven of niet.

Na enkele tegengevallen aanwervingsbeslissingen, hebben we beslist om de Recru-Tec opleiding te volgen bij U-Man.

Hierin hebben we geleerd dat het in de eerste plaats erg belangrijk is om je als bedrijf zo professioneel en aantrekkelijk mogelijk op de markt te profileren. Het zijn namelijk eerst de kandidaten die aan het selecteren zijn waar ze willen gaan solliciteren. Bovendien moet er intern ook een duidelijk beeld zijn over het profiel van de openstaande vacature.

Dit vergt uiteraard wat denkwerk en inspanning van de werkgever in het begin van de selectieprocedure, maar het vergemakkelijkt alleen maar het verdere proces. Zelfs vóór dat de kandidaat op gesprek komt, krijgt deze van ons al een duidelijke job omschrijving en krijgt er ook meteen een volledig uitgewerkt bedrijfsprofiel bij. Op die manier krijgt de kandidaat al een duidelijk beeld. De kandidaten die dan al afhaken kan je omschrijven als natuurlijke selectie en leveren dus ook geen verloren tijd op voor de werkgever.

Een extra troef aan het Recru-Tec systeem van U-Man is de persoonlijkheidstest die kan worden ingevuld door de kandidaat.

Zoals iedereen weet zet een kandidaat altijd zijn beste beentje voor op een gesprek en kan soms perfect de antwoorden geven die je als werkgever wil horen. Bovendien zijn de vorige werkgevers bij de referentiecheck niet altijd even betrouwbaar of nauwkeurig.

De persoonlijkheidstest kan je gewoon niet manipuleren. Mocht dit toch het geval zijn, wat wij ooit hebben meegemaakt, dan krijg je een duidelijke indicatie dat dit mogelijk het geval is. In het ergste geval worden er zelfs geen resultaten gegeven omdat de test niet betrouwbaar is en de kandidaat absoluut niet eerlijk is geweest in zijn antwoorden.

We zijn tevreden dat we deze opleiding gevolg hebben want we hebben nu eindelijk een duidelijke & uniforme werkwijze om sollicitatiegesprekken op een objectieve manier af te nemen en op te volgen.

Binnen ons bedrijf is het belangrijk dat er, naast de goede prestaties van iedere individu, een hechte band is tussen de werknemers. Via deze werkwijze zijn we zeker dat we steeds de gepaste persoon voor de gepaste functie vinden en nadien niet voor verassingen komen te staan.

Wenst u graag meer informatie over de Recru-Tec test? Vraag dan uw vrijblijvend gesprek aan