Kennis is macht!

Kennis is macht!

Kennis is macht!

Als je een domein heel goed kent, als je specialist bent op een of ander vlak dan kan omzeggens niemand je aan het twijfelen brengen. Je staat zo stevig in je schoenen dat er al heel veel moet gebeuren vooraleer iemand je kan doen wankelen.
Kerk

Hoe bereik je dat?

Door over je job, je vakgebied, menselijke relaties of een hobby heel veel te leren, er dingen over te lezen of zaken op te zoeken. Je kan kennis opdoen door studie én ook door ervaring. Denk maar aan autorijden. Als je als jong iemand je rijbewijs haalt en je begint met autorijden dan valt dat niet onmiddellijk allemaal mee. De eerste keer naar een grootstad rijden is geen sinecure. Voor sommigen was het misschien bijna een nachtmerrie. En nu ben je zoveel jaren verder. Doet het je nog iets als je naar een grootstad moet rijden? Neen, de kans is klein dat het nu nog steeds een nachtmerrie is. Wat is het verschil? Jaren ervaring en zoveel duizenden kilometers op de teller.

Hoe kan je dit toepassen op je vakgebied?

Je start in een bepaald domein te werken. Je bent dan niet dé specialist. Van die veronderstelling mogen we gerust uitgaan (ook niet als je een bepaald diploma met glans hebt behaald). Hoe word je dan dé specialist in dat domein? Door meer kennis op te doen, door te praten met je baas die al 30 jaar in het vak zit, door te bestuderen hoe specialisten in dat domein het aangepakt hebben, door als verkoper nog eens mee de baan op te gaan met de oude rotten in het vak, door opnieuw naar die instructie-video op Youtube te kijken, enz. De bronnen die je momenteel kan raadplegen om kennis op te doen zijn legio, ze zijn bijna onbeperkt. Er is enorm veel voorhanden.

Tips gebruiken:

  • Wil je beter worden in je vak om op die manier je domein beter te beheersen, onder controle te houden en zo meer succesvol te zijn, verhoog dan je kennis.
  • Is er een aspect in je job dat je niet goed beheerst, verhoog dan stap voor stap je kennis over dat aspect en je zal zien dat je er sterker uit komt en de zaken beter beheerst.
  • Heb je telkens opnieuw problemen met een bepaald facet uit je werk of je leven in het algemeen, neem dan de tijd om je kennis beetje bij beetje te verhogen zodat je meer verantwoordelijkheid kan nemen en zo een betere controle krijgt over dat deel van je werk of je leven.

WIL JE MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Zelfkennis is het begin van de wijsheid! Wil je graag weten waar je zelf staat als leider van je team of als ondernemer? Vraag onze Leiderschapsanalyse aan. De Leiderschapsanalyse laat u toe eens in de spiegel te kijken en te ontdekken welke uw sterke punten zijn als leider en welke elementen uw vooruitgang in uw bedrijf remmen.

De leiderschapsanalyse is de geschikte spiegel die uw leiderschapscapaciteiten in kaart brengt.

Roxanne Van den Branden

Ik ben ontzettend blij om mijn carrière hier te mogen beginnen.

U-Man heeft een geweldige, warme sfeer. Het team is heel resultaatgericht en dat bevalt mij enorm.

Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen en mijn uiterste best te doen om bij te dragen aan ons gezamenlijke succes. Laten we samen bouwen aan iets geweldigs!