Als mensen je stress bezorgen…

Als mensen je stress bezorgen…

Als mensen je stress bezorgen…

Je hoort het rechts en links wel eens of je maakt het misschien zelf mee. Er zijn heden ten dage nogal wat mensen met stress. En, neen, het zijn niet de muren van je kantoor die je stress bezorgen, of de zitbank bij je thuis, of de plant in de woonkamer. Het zit hem daar niet. Het zijn voornamelijk mensen die je stress bezorgen.

Man aan pc met hoofdpijn van stress

Waaraan merk je nu dat iemand met stress te maken heeft? Hier volgt een kleine bloemlezing van uitingen die erop wijzen dat er van stress sprake is in het dagelijkse leven:

  • “Die medewerker haalt me het bloed onder mijn nagels vandaan.”
  • “Ik zie mijn kinderen heel graag maar soms zou ik hen achter het behang willen plakken.”
  • “Mijn baas jaagt me zo nu en dan wel in de gordijnen.”
  • “Je houdt het niet voor mogelijk, mijn recentste aanwerving noteert letterlijk elke minuut die hij langer werkt.”
  • “Ik ben echt een perfectionist, ik zet mezelf aardig onder druk.”
  • Enz.

Als mensen je stress bezorgen kan je verkiezen om als kluizenaar te gaan leven of je zou op de achterkant van de maan kunnen gaan wonen. Of die oplossingen ook doenbaar en leefbaar en zijn, blijft een heel grote vraag.

Gelukkig is er een oplossing die véél eenvoudiger is én die wel werkt: mensenkennis opdoen enerzijds, en weten hoe je met anderen correct communiceert anderzijds. Hiermee bereik je twee vliegen in één klap. Je zal de mensen in je omgeving beter leren begrijpen en zo te weten komen hoe je best met hen omgaat. Je zal ook beter weten met wie je je moet omringen en vooral met wie niet. Bovendien leer je ook jezelf beter kennen en begrijpen. Je komt er sterker uit en zal daardoor minder gemakkelijk uit je lood geslagen worden door anderen.

Nu is het een feit dat je best bij jezelf begint als je de wereld wilt veranderen – en dat geldt ook voor de “wereld” van jouw bedrijf.

Ben je bedrijfsleider en wil je alvast weten welke voor jou de mogelijke oorzaken zijn van stress, doe dan gratis en vrijblijvend de U-Man stressanalyse . Eén van onze consultants komt die analyse dan (nog steeds gratis en vrijblijvend) met jou bespreken.