Als je verkopers vaak te horen krijgen dat je prijzen te hoog zijn, ligt dat dan aan je prijzen of aan je verkopers?

Als je verkopers vaak te horen krijgen dat je prijzen te hoog zijn, ligt dat dan aan je prijzen of aan je verkopers?

Als je verkopers vaak te horen krijgen dat je prijzen te hoog zijn, ligt dat dan aan je prijzen of aan je verkopers?

Blijven de verkoopcijfers van je sales achter? Krijg je regelmatig excuses te horen waarom je verkopers niet verkopen? Wil je ervoor zorgen dat de verkoopresultaten verbeteren? U-Man begeleidt al meer dan 30 jaar bedrijven in het verhogen van de productiviteit van salesteams.

verkooptechnieken

Het verschil maken

Met je product of je prijs zal je niet altijd het verschil kunnen maken ten opzichte van je concurrenten. Er zullen altijd goedkopere of betere alternatieven zijn, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een onmogelijke strijd is. De kracht zit hem vaak in de juiste verkooptechniek van je salesteam. Maar wat is de juiste verkooptechniek? 

Trust$elling, de kracht van ‘vertrouwen’

We horen vaak een misvatting over het feit dat je een geboren verkoper zou moeten zijn om succes te hebben in de verkoop. Niets is minder waar. Succesvol verkoopgesprekken kunnen afsluiten en effectief kunnen communiceren heeft weinig te maken met ‘het goed kunnen uitleggen’. De juiste verkooptechniek is gewoon aan te leren en zorgt ervoor dat je verkoopgesprekken in de juiste richting kan sturen zonder pusherig over te komen. U-Man leert ervaren verkopers om met minder moeite meer prospecten om te zetten in kopende klanten maar leert ook quasi onervaren verkopers om meteen met de meest efficiënte verkooptechniek aan de slag te gaan. 

De belangrijkste factor bij deze succesvolle verkooptechniek is ‘vertrouwen’. Dankzij Trust$elling bouw je snel een duurzame vertrouwensrelatie op met (potentiële) klanten. Het spreekt voor zich dat als mensen je vertrouwen, ze sneller geneigd zijn om je aanbevelingen te volgen en van je te kopen. 

De succesratio van je salesteam verhogen? Contacteer U-Man voor een vrijblijvend gesprek over onze mogelijke oplossingen. 

De juiste mindset

We zien dat heel wat verkopers vaak kostbare tijd verliezen aan lange salesgesprekken waardoor ze te weinig bezoeken kunnen inplannen op een dag. Hoe minder gesprekken ze kunnen inplannen hoe minder ze kunnen opbrengen. Efficiëntie speelt dus een erg belangrijke rol. Niet alleen voor de te behalen omzet maar ook voor de mindset van je verkoopteam. De juiste verkooptechniek onder de knie hebben kan ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen van je verkopers wordt geboost. Wanneer je verkopers perfect weten wat te doen wanneer ze tegenwind ervaren, zullen ze beter in staat zijn om gesprekken toch in de gewenste richting te sturen. 

U-Man helpt jouw salesteam om met minder moeite meer te verkopen. Benieuwd hoe? Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek.