Hoe hou je werk en privé gescheiden?

Hoe hou je werk en privé gescheiden?

Hoe hou je werk en privé gescheiden?

Het is zeker niet altijd gemakkelijk maar er zijn wel een paar dingen die je kan gebruiken/moet weten als je iemand wil helpen om werk en privé uit mekaar te houden.

De beste garantie is natuurlijk om te allen tijden positief en enthousiast te zijn. Iemand die zich zo gedraagt, heeft sowieso al minder problemen en als er problemen opduiken (en die komen er echt wel voor iedereen) zal die persoon altijd heel snel naar een oplossing gaan zoeken en niet blijven vastzitten in het probleem.

BUILD YOUR BUSINESS

Een andere tip die kan helpen:

Een andere tip die mensen kan helpen heeft te maken met het principe van ‘starten-veranderen-stoppen’. We spreken over een actiecyclus en elke cyclus bestaat uit drie stappen: starten, veranderen en stoppen. Als je heel bewust met je werk bezig bent, dan wil dat zeggen dat je:

1) aan iets begint,
2) eraan werkt zolang nodig en tot slot,
3) het afwerkt (en er dan ook geen aandacht meer op hebt).

Het principe van 'starten-veranderen-stoppen'.

Men kan dat principe hanteren in de kleinste dingen die men doet en die het minste tijd vragen (vb tandenpoetsen). Men kan dat principe ook toepassen op grotere cycles zoals ‘een werkdag’ of ‘een dag thuis’. Je start je dag, je brengt je dag door met werken, je stopt aan het einde van de dag. En het stoppen moet dan ook inhouden ‘je aandacht zit niet meer bij het werk’. Nu is het de kunst om bij het starten dat ook heel strikt toe te passen en ook met je aandacht bij het werk te zitten en niet meer thuis (waar misschien de problemen zitten). Dit principe kan in alle situaties gehanteerd worden. Als je stopt met iets, haal dan ook je aandacht er af. Je lost de thuisproblemen niet op door er op je werk aan te denken. Je lost de thuisproblemen maar op door ze thuis aan te pakken, en dat wil meestal zeggen door er over te praten met de betrokkenen.

Conclusie:

Zorg ervoor dat je in alle mogelijke situaties het principe van ‘starten-veranderen-stoppen’ hanteert.

Zo kan je werk en privé gescheiden houden!

Klaar om je werk en privé gescheiden te houden?

Birgit Berghmans

In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het contact onderhouden met klanten, hen te informeren over onze producten en diensten, en ervoor te zorgen dat hun vragen en zorgen snel en efficiënt worden beantwoord.



Met enthousiasme en toewijding streef ik ernaar om elke klant een positieve en waardevolle ervaring te bieden. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan ons geweldig team en onze groeiende klanttevredenheid!

Monique Van Der Linde

Ik werk zo graag bij dit bedrijf omdat het team fantastisch is en de sfeer altijd positief. Het maakt elke werkdag niet alleen productief, maar ook ontzettend leuk en inspirerend!

Het bedrijf zelf is geweldig, met een cultuur die groei en innovatie stimuleert. Het voelt als een tweede thuis waar ik elke dag met plezier naartoe ga. Kortom, de combinatie van een geweldig team en een inspirerende werkomgeving maakt dit de perfecte plek om te werken!

Marnick Saeys

De sfeer hier is gewoonweg geweldig – warm, ondersteunend en vol energie.

Het voelt echt als een sprong in het diepe (maar op een goede manier!) en ik kan niet genoeg benadrukken hoe geweldig het is om te werken met zulke leuke en gemotiveerde mensen.
 

Roxanne Van den Branden

Ik ben ontzettend blij om mijn carrière hier te mogen beginnen.

U-Man heeft een geweldige, warme sfeer. Het team is heel resultaatgericht en dat bevalt mij enorm.

Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen en mijn uiterste best te doen om bij te dragen aan ons gezamenlijke succes. Laten we samen bouwen aan iets geweldigs!