Ontdek de 10 fatale fouten bij het communiceren, die niet altijd herkenbaar zijn… maar wel altijd voelbaar achteraf!

Als manager kan u die fouten leren onderkennen en vermijden. Hoe minder fouten bij communicatie, hoe minder negatieve emoties bij uzelf en bij anderen, en hoe sneller u meer resultaten zal bekomen met uw team.
Het is een hele eer om met een ploeg van toegewijde collega’s de zaakvoerders en bestuurders van KMO’s te helpen om zich beter in hun vel te voelen bij het leiden van een bedrijf, en dit met alle toeters en bellen: analyses, studie, seminaries, briefings en persoonlijke begeleiding.”

Wilt u er meer over weten?

Vraag dan hier ons speciaal dossier aan: De 10 fatale fouten die uw communicaties onderuithalen. U zal ontdekken welke daarbij de vaakst voorkomende fouten zijn, en welke de gevolgen ervan kunnen zijn.

Een kosteloos aanbod zonder verbintenis.

Speciaal dossier

De 10 fatale fouten die uw communicaties onderuit halen.

Om, zonder verbintenis, uw exemplaar te ontvangen, gelieve het formulier hieronder in te vullen. We beschermen en beveiligen uw contactgegevens. Ze dienen enkel om het bestaan van uw bedrijf te bevestigen en om u te bezorgen wat u vraagt. Ze worden nooit doorgegeven, verhuurd of geleend aan anderen of misbruikt. U kan elk moment vragen om ze te laten verwijderen. Het is een hele eer om met een ploeg van toegewijde collega’s de zaakvoerders en bestuurders van KMO’s te helpen om zich beter in hun vel te voelen bij het leiden van een bedrijf, en dit met alle toeters en bellen: analyses, studie, seminaries, briefings en persoonlijke begeleiding."

Bedrijfsopleidingen met een passie voor mensen

Reeds meer dan 30 jaar is U-Man actief in de training- en coaching wereld. Dit met als doel om het voor Vlaamse KMO’s leefbaarder te maken. En we bedoelen dit zeker in financiële zin, maar evenzeer in het aangenaam en leefbaar werken voor iedereen. Van manager tot verkoper. We zijn er immers van overtuigd dat team work cruciaal is in een onderneming. Stress is immers een factor die de groei van iedereen, en dus ook van een KMO, afremt. We zorgen ervoor dat je de nodige kennis en vaardigheden opsteekt om met minder stress meer resultaten te behalen. Onze bedrijfsopleidingen stellen mensen centraal. Onze gepersonaliseerde aanpak rond de ’menselijke factor’ vind je dan ook terug in al onze trainingen die drie domeinen omvatten: aanwervingen, (people) management en sales.